Noutăţi

Am adăugat o nouă secţiune cu poze. Click aici

În curând şi cântece noi...


Matilda Pascal Cojocăriţa

Profesie

Cântăreaţă de muzică populară

Data şi locul naşterii

4 octombrie 1958, Negreşti, în judeţul Vaslui

Matilda Pascal Cojocăriţa s-a născut într-o familie de oameni simpli care aveau deja trei copii. A copilărit în oraşul natal până la 17 ani.

Studiile liceale şi le-a însuşit la Liceul Emil Racoviţă din Iaşi, cursuri serale, iar cele superioare, la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii Spiru Haret, de curând absolvind şi masterul în folclor. După absolvirea liceului s-a angajat la "Combinatul de fire şi fibre sintetice" din Iaşi, s-a înscris în ansamblul combinatului, unde a făcut muzică populară, uşoară şi dansuri populare.

În 1979 a câştigat echivalentul de atunci al titlului "MISS România" din zilele noastre şi anume locul 1 al primului concurs de frumuseţe feminină din România sub deviza „Muncă, Tinereţe, Frumuseţe", concurs ce a avut loc la Costineşti.

S-a căsătorit pentru prima oară în 1980, căsătorie în urma căreia s-a născut primul ei copil, un băiat. După o perioadă de timp, în urma unor neînţelegeri cu primul soţ pleacă, împreună cu copilul în vârstă de 11 ani, la Bistriţa, la violonistul Ştefan Cigu, cel cu care se cunoştea din diversele concerte avute în ţară. După ceva timp cei doi îşi unesc destinele şi formează una din cele mai frumoase şi stabile perechi din lumea muzicii populare.

Cei doi s-au stabilit în Bistrita (unde locuiesc şi în acest moment) alături de cei 3 copii ai lor (băiatul Matildei din prima căsătorie şi un băiat şi o fată ai lui Ştefan dintr-o căsătorie anterioară). Cei trei copii ai familiei au urmat tot cariere muzicale.

 

Fotografii

Vizitatori

Avem 2 vizitatori online

Parteneri

Banner
Banner

[+]
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size